Diensten

Maaltijden op school

’s Middags kan een warme maaltijd bekomen worden. 

De afrekening gebeurt via de maandelijkse rekening.

(Bij ziekte worden de betaalde maaltijden in mindering gebracht op de volgende rekening.) 

Voor de kleuters (want kleuters weten vaak zelf niet wanneer ze wel of niet op school eten) is het handig als de leerkracht vooraf schriftelijk op de hoogte wordt gebracht over de maaltijddagen. Wil ook alle wijzigingen i.v.m. het op school blijven eten van uw kind, tijdig en duidelijk, schriftelijk melden aan de juffen. 

Iedere morgen vragen de leerkrachten of uw kind(eren) al dan niet in school eten(eten).  


De kinderen krijgen soep en een warme maaltijd. Tijdens de maaltijd wordt ook water aangeboden. 


Wij staan erop dat de kinderen van alles wat aangeboden wordt, zouden proeven.


De menu komt elke dag op de website. 


Er is ook mogelijkheid tot een broodmaaltijd met soep.

De kinderen brengen zelf hun boterhammen (in de echte zin van het woord) mee, verpakt in een brooddoos. De boterhammetjes zitten niet nogmaals verpakt in een aparte folie. De boterhammetjes worden ‘s morgens door de kinderen of ouders in de koelkast in de eetzaal geplaatst. 


Er wordt door meerdere  personen toezicht gehouden. 


Leerlingen die inbreuk maken op deze regels, kunnen een verwittiging krijgen. Dit kan gaan van ‘eten als laatste’, ‘een werktaakje in de eetzaal’ of het verwittigen van de ouders. 

Als de inbreuken veelvuldig terugkeren, kan een leerling voor de schoolmaaltijd geweigerd worden.


Wie op school blijft eten, verlaat de school om geen enkele reden. Alleen de directeur kan toelating geven op een schriftelijke vraag van de ouders. 

Voor-en naschoolse opvang

De opvang gebeurt in de refter (en op de speelplaats) van de school. Het toezicht gebeurt door een gediplomeerde kinderverzorgster. Ze wordt tijdens het drukste uur bijgestaan door een helpende begeleidster.


De kinderen kunnen er lezen, tekenen, puzzelen, gezelschapsspelen spelen… Ze kunnen er voetballen, huiswerk maken,

‘s Morgens voor het openen van de schoolpoort kunnen de oudste kinderen op het voetbalveld spelen. 


Tijdens de wintermaanden oktober, november, december, januari, februari en maart kan er op bepaalde, vaste dagen naar de TV gekeken worden.


De opvang start ’s morgens om 07u.00 tot 08u.10

’s Avonds blijft de opvang open tot precies 2 uur na schooltijd

Dit betekent dus op maandag, dinsdag en donderdag tot 18u.00 en op vrijdag tot 17u.00 PRECIES. Op woensdagmiddag is er opvang van 11u.15 tot 12u.30.


Er wordt 0.57 euro betaald per begonnen kwartier. De registratie gebeurt via een scanner. Ieder kind heeft een kaart aan de boekentas met daarop een streepjescode. Ieder kind betaalt dezelfde prijs. Er wordt geen vermindering gegeven voor een tweede kind in de opvang). De betaling gebeurt via de schoolrekening. 


Bij een te late afhaling wordt per begonnen kwartier een meerkost aangerekend van 5 euro.


Een paar afspraken betreffende de naschoolse opvang :

Dit is niet verplicht. 


De kinderen die in de opvang blijven zijn beleefd tegen de begeleidsters en behandelen deze personen respectvol. Ze luisteren dus ook naar hun regels en afspraken. Bij meerdere problemen kunnen kinderen geweerd worden. 


De fiscale aftrek voor buitenschoolse opvang geldt tot 12 jaar. 

In maart bezorgen we u het fiscaal attest. 

Kinderopvang Berenhuisje

De gemeentelijke dienst heeft een overzichtelijke brochure gemaakt met alle kinderopvangmogelijkheden in Meulebeke. Deze brochure is ook te vinden op onze schoolwebsite.

Studiemogelijkheid

Voor de leerlingen van klas 4, 5 en 6 die op regelmatige basis 's avonds in de opvang blijven, organiseren we 2 maal per week (de dagen worden afgesproken bij het begin van het schooljaar) van 16u.20 tot 16u.50 mogelijkheid tot studie. 


Enkele belangrijke afspraken:

Schoolmateriaal

Schooluitrusting en schoolgerei, zowel van de school als individueel - persoonlijke voorwerpen en kleding, worden met de nodige zorg behandeld.

Om zo weinig mogelijk de aandacht af te leiden van wat op school essentieel is, worden voorwerpen, vreemd aan het schoolleven, thuis gelaten bv. speeltjes,…

Een boekentas moet toelaten er, op een ordentelijke manier, alle schoolmateriaal in op te bergen. Om medische redenen is het aan te raden deze steeds op de rug te dragen.


Wie iets breekt of beschadigt moet dit melden aan de leerkracht met toezicht of aan de klastitularis. Een verloren of beschadigd boek van de school of de klasbibliotheek moet vervangen of vergoed worden. Bij opzettelijke beschadiging van schoolmaterieel zoals deuren, meubelen, … kan een vergoeding gevraagd worden. De school is niet verantwoordelijk voor verloren, gestolen of beschadigde voorwerpen.